Dags att anmäla till Stavsjöträffen 20:2

Måndagarna och onsdagarna rullar på enligt Spelschemat.
När det gälelr söndagarna så kör vi på med en enkel kursverksamhet följt av spel. En söndag i varje månad bruts ut. 9/2 blir det Toto-tävling, öppen för alla. Anmäl par. Och, om du saknar partner så kontakta  L-M 070-609 70 15.
 Bordsavgiften är 40:-/spelare.

Den 8/3 2020 kl. 15.00 är det åter dags för lagspel. Vi spelar en lagtävling på en kväll. Max 8 lag, se separat info om detta.
Blir det 8 lag spelar vi antalgigen 4x7=28 brickor. Även här är bordsavgiften 40:-/spelare.

Info: Stavsjöträffen 20:2
Anmälda spelare/par/lag. (vilket inte är defenitiv indelning)

 

Stavsjö vann Stavsjöträffen!

Vår första Stavsjöträff är avklarad. Låt oss kalla den för en prototyp. Det hela gick bra förstås, men en del lär man sig längs vägen.
Laget från Stavsjö vann i det fyra lag starka fältet. Och nästa gång (8/3) så tar vi emot flera lag.
Rapporteringen av resultat fungerar bra på vår egen hemsida. Däremot så är förbundets sida, BIT aningen rörig att hantera. Det kan därför vara lite svårt att hitta resultatet på deras sida.<

Resultat stavsjörtäffen på vår hemsida: >>>>>>>>
Länkar finns där till resultat parvis och liknande
Resultat på BIT finner du här: >>>>>>>

Nästa Stavsjöträff: Söndag 8/3 2020. anmälan till L-M i första hand. Mera info om den tävlingen kommer vartefter.


 

Gott nytt år - 2020!

Kolmårdens Bridgeklubb önskar ett gott nytt 2020. Vi ser fram emot nya aktiviteter med spel, fest och kursverksamhet under det nya året.
Vi ser även fram emot att kunna sammarbeta med klubbar i vår närhet. Gå gärna med i den nystartade Facebook-gruppen för klubbar i Östra Östergötland samt Södra Södermanland. Länk: >>>>>>

Januari 2020
Under Januari månad spelar vi 12 gånger. Onsdagsbridgen börjar för året 8/1 kl 13:00 och rullar på varje onsdag.
Måndagsbridgen, kl 18:00 spelas enligt ordinarie spelschema med vanliga partävlingar varje måndag med undantag för 20/1 2020 då det är barometer.
Söndagsbridgen spelar varje söndag hela månaden. Det som "bryts ut" är spelet 5/1 då vi spelar lagtävling med föranmälda lag. För dagen är det fullt. Nästa lagtävling går av stapeln i mars och kommer att vara öppen för flera än de fyra lag som är anmälda till januari månads tävling.
Titta ofta i vårt spelschema för att se tävlingar som tillkommer, i första hand på söndagrna. Planer finns i skrivande stund för januari, februari och mars. Datum för april och maj är fastställda medan själva aktiviteten inte är det än.

Notera att, Stavjöträffen 20:1 är en lagserie som hela, spelas vid ett tillfälle. Kommande Stavsjöträffar är på samma sätt fristående lagserier som avgörs vid ett speltillfälle.


 

God Jul

Kolmårdens Bridgeklubb önskar alla medlemmar och alla som spelar hos oss en riktigt god jul.
Vi gratulerar också Lilian och Janne som vann årets jultävling som sträckte sig äver tre måndagskvällar.
Vi påminner om att vi spelar två gånger i mellandagarna. Söndag, 29/12 kl. 15:00 spelar vi en vanlig partävling. Den ingår inte i KM eller någon annan poängserie. Priser som en vanlig måndag dock.
Måndag 30/12, kl 18.00 spelar vi enligt ordinarie schema barometer.
Så, God jul till er alla!

//Kolmårdens Bridgeklubb

Jultävling 2019

Årets jultävling har dragit igång. Du vet väl att du kan följa det sammanlagda resultat på länken, Skinktävling till vänster i menyn? Där kan du också ta del av tidigare års jultävlingar. Ja, förr hette det Skinktävling men fick senare namnen Jultävling.
Den fårsta av tre tävlingar är, i skrivande stund spelad. Poäng över medel ger jultävlingspoäng.
Den andra tävlingen komemr att spelas med handikapp. Men, det vet du säert redan eftersom att du ju kollar spelschemat. (det kan ju komma små ändringar dör, speciellt på söndagar)


Klubbmästare individuellt: Anita Larsson

Söndagen 1/12 samlades 24 deltagare för KM individuellt.
Segrade gjorde Anita Larsson.
Tvåa blev Lilian Eklöf och på delad bronsplats kom Lisbeth Lööv och Kalle Larsson
Grattis till alla pristagare.

Resultat >>>>


 

Stavsjöträffen

Stavsjöträffen är en ny lagtävling där man tävlar i lag, geografiskt indelat. Det är fyrmanna som spelas som serie vid ett tillfälle. första tillfället, 5/1 2020 kommer endast att innehålla 4 lag. Lagen är i första hand indelade geografiskt. Men, max Kategori A i just den första tävlingen.
Vill du veta mera om Stavsjöträffen så finns lite info här>>>>
Vill du veta mera om kategori, samt även ev. handikapp så finns info om detta här>>>>
Det hela, tävling, kategorier samt olika form av handikapp är väl, kan man säga under utveckling. Ha gärna överseende med det.
Första tävlingen:
Stavsjöträffen 20:1 (4 lag, Kategori A, inget handikapp)


 

Detta händer i december 2019!

Liten uppdatering:

Extra partävling sön 29/12

Söndagen 29/12 2019 så bir det ingen kurs i vanlig bemärkelse. Det blir en helt vanlig partäcling, öppen för alla. Vi räknar med att spela 20-24 brickor, lite beroende av antal deltagare. Tävlingen ingår ej någon poängserie så som KM eller liknande. Det är en helt fristående tävling. Bordsavgift: 40:- / person. (Ingen föranmälan. Det är bara att komma dit)


Individuellt Klubbmästerskap

Söndagen 1/12 2019 blir det individuellt klubbmästerskap. Det är en tävling, öppen för alla medlemmar. Ingen kurs denna söndag alltså.
Anmäl dig gärna i förhand på Spader/BIT (för bästa struktirering av tävlingen så måste vi ha föranmälan)

(glöm ej heller årets höstfest 23/11)


 Visste du att......

Kolmårdens Bridgeklubb hette Krokeks Bridgklubb från början. 9/2 1970 beslöts att ändra till nuvarande namn. Det innebär att namnet, Kolmårdens Bridgeklubb firar 50 år, söndagen 9/2 2020. Vi spelar förstås detta datum. Håll utkik efter mera information angående den tävlingen.

Festbridge 23/11

 Lars-Magnus Gustafsson

Den 23/11 arrangerar Kolmårdens Bridgeklubb en fest-bridge. Vi burkar ju ha en på våren och en på hösten. Höstfesten denna gång har en smula jul i sig. Det blir nämligen julbord.
Kostnaden för tävling och mat är 260:- per person. I detta ingår mat (195:-), spel, priser. Fika med macka (och väl någon kaka) samt godis.
Dricka tar du med dig själv.
Vi kommer, vid fullbelagt att spela ett kval i två grupper. 10 par i varje grupp. Dessa möts alla mot alla inom gruppen. 2 brickor per rond. 9 ronder. 18 brickor totalt.
En gemensam resultatlista för båda grupperna räknas fram. De tio främsta möts i en A-final. Man tar då med sig sitt resultat från kvalet. Dock i skalad form för att motsvara finalens antal par.
De övriga tio paren spelar B-final. Här startas tävlingen på 0. Likvärdiga priser i båda grupperna, samt medelpris.
Båda finalerna spelar 18 brickor, på samm vis som i kvalet.
Sammanlagt blir det alltså 36 brickor.

Spelet börjar kl. 13 och beräknas vara slut ca 18:00-18:30

Anmälan kan göras direkt i lokalen, genom att ringa någon i styrelsen eller på Spader/BiT med länk: Festbridge

 

019-07-21  Kolmården, Multi-klubbmatch

Scoretavlor  PBN  Mer information

8 bord, 16 par. Antal brickor: 28. Medel: 196.

Klubbmatch Plac Poäng Klubb       

        1  453 Norrköpingsbridgen
        2  448 Kolmårdens BK   
        3  428 Stigtomta BK   
        4  416 Nyköpings BS   
        5  387 IFK Norrköping  

        6  355 Söderköpings BS  
        7  326 Finspångs BK   
        8  323 BK Sang, Oxelösund

 

Hur fungerar Söndagsbridgen?

En lite förklaring kan kanske vara på sin plats för den som funderar på att komma och spela på söndagarna.
Det startar kl. 15 med en kortare genomgång av något ämne. Fokus ligger mest på repetition av nybörjarkursen. Det finns dock inget direkt schema som följs just nu enligt någon kursplan. Ämnen som tas upp kan exempelvis vara något som generellt sätt inte fungerade så bra söndagen innan. Spelet är slut, ca 18-18.30. Tempot är lungt

Efter genomgången så spelar vi 14-16 brickor i regel. Nytt är att, om det blir 9, 13, 17, 21 eller 25 deltagare så blir det individuellt med handikapp. Blir det max 7 par så spelas IMP-tävling. Vid 8 par eller flera så spelas vanlig partävling med handikapp. Par- och Imp-tävlingarna lottas. En rutinerad spelare lottas med en mindre rutinerad spelare. Vid sne fördelning av rutinerade i förhållande till orutinerade så lottas vilka som spelar med rutinerad och vilka orutinerade som då får spela med varandra.

L-M Spelar i regel inte. Han går runt och försöker att se hur de olika borden spelar. Kommentar ges efter spelet oftast. Det förekomemr dock att kommentar ges under spelets gång. Det är dock mindre vanligt. Det kan även förekomma en kortare genomgång av en bricka direkt efter att den spelats. Detta är möjligt eftersom att vi spelar barometer. Alla spelar samma bricka samtidigt.

Bordsavgften är, för närvarande 20:-
Den betalas av samtliga som spelar. Vi rapporeterar varje tävling via "Ruter". Bronspoäng delas ut.

Vi spelar de flesta söndagarna, september-maj. I Juni, Juli och August spelar vi endast en söndag i varje månad. Alla speltillfällen finns i vårt spelschema. >>>>>>

Vid frågor: L-M, 070 609 70 15


 

 

Ny starttid, måndagar - 18:00 fr.o.m. 6/5

Nu finns nytt spelschema att beskåda. Det godkändes på medlemsmötet 15/4. I spelschemat ingår ändrad starttid för måndagar. Ny starttid blir 18:00 med start i maj. (6/5)

Till spelschemat >>>>>>>>


 

Klubbmästare 2018-2019

Klubbmästare för säsongen 2018-2019 blev Lars-Magnus Gustafsson.
Hela listan >>>>>>>


Onsdagsbridgens poängserie vanns av Gerd och Johan Hemer
Hela listan >>>>>>>

 

 


 

 

 

Kommande och återkommande tävlingar

Nyheter och tradition

Vi har, förutom våra vanliga tävlingar på måndagar, onsdagar och söndagar en del annat framför oss. Sommarbridgen börjar första måndagen i juni och håller på hela sommaren, Juni-augusti.

I sommar kommer det även att anordnas en multi-klubbmatch för 8 klubbar. Den kommer att föregås av en vanlig partävling som kommer att fungera som kval för Kolmårdens par för vilka som ska representera klubben i multi-klubbmatchen. Partävlingen är även öppen för de som inte har ambition av att vara med, eller på annat vis inte kan spela multi-klubbmatchen. även andra klubbars par är välkomna att deltaga. De kan även de, om så önskas använda ovan nämnda tävling som “kval”.

Tänk alltså på att partävlingen, även om det kallas för kvaltävling är en helt vanlig tävling, öppen för alla. Hur varje klubb gör sedan för att utse par till klubbmatchen är upp till dem. Kolmården kommer i alla fall att tillämpa kval-metoden. Är du intresserad kontaktar du din klubb och tar reda på vem som håller i det i just den klubben. I Kolmården, och som TL är Lars-Magnus Gustafsson, 070 609 70 15, fjaderlos_tvafoting@hotmail.com


En annan tävling är Långfredags-bridgen som vi brukar ha varje långfredag. Det är spel med fest. Mat efter spelet ingår i den förhöjda avgiften. Tävlingen kommer att spelas i två grupper med en gemensam resultatlista. Denna lista ligger till grund för andra delen som är en A-final och en B-final. Det utgår lika många priser i båda grupperna. Övre halvan från första delen spelar A-final och fortsätter med de poäng de hade innan. B-finalen börjar på noll och spelar en helt ny partävling.


Preliminära datum för “kvaltävlingen” och multi-klubbmatchen är 30/6 samt 21/7. Båda söndagar kl. 15.
Partävlingen spelas om 24 brickor som en vanlig partävling. Klubbmatchen spelas i två grupper, 7x4=28 brickor.

Varje klubb kommer att delta med 2 par i multi-klubbmatchen. I varje grupp ingår ett par från varje klubb. Dessa möts inbördes i gruppen, 7 ronder, 4 brickor per rond. Bronspoäng delas ut efter gemensam resultatlista. (båda grupperna sammanslagna) Priser delas ut lagvis. (klubben är “laget”)


I övrigt så finns en poäng-serie i sommar på måndagar. Vi spelar som vanligt och de du får räkna de 8 bästa resultaten i “Sommarserien”. Priser till de bästa i serien. Priser även varje måndag enligt normal prislista.


Tilläggas kan också att vi spelar måndagar, året om och onsdagar samt söndagar sep-maj.
Se spelschema. 

Mindre korrigering av resultatet 3/12 2018

Två domslut korrigerades i efterhand. För mera info, läs här>>>

 


 

 

 

 

 

 

Anmälan Jubileumssilver 60 år
Det går nu bra att anmäla sig till tävlingen via spader:
Anmälan
Anmälda par

 

Inbjudan, Jubileumssilver 60 år.
2018 fyller Kolmårdens Bridgeklubb 60 år. Med anledning av detta vill vi arrangera en silvertävling. Alla är välkomna. Inbjudan finns här>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Vi spelar tävlingen som vi alltid brukar, med trivseln i förarsätet.

 

 

 


 

 Resultat från klubbmatch Kolmården-Stigtomta 180423 räddat:

Jag lyckades återskapa filen så att nu resultat finns samnt kan rapporteras enligt konstens alla regler.Det visade sig att data fanns kvar i Bridgemate Pro´s fil.

//admin

Tillägg:
Här kan du se reultatet nu >>>>>>>


 

Spelschema och resultat för 2018-2019 finns nu att se här >>>>>>


 

Bricka 23 blev korrigerad i Måndags. Den blev även felaktigt svängd. Det felet är åtgärdat nu.
Små förändringar i resultatlistorna, lag samt par. Ny ledare dock individuellt.

 

Tårta vid flytten

Flytten till Stavsjö är nu avklarad och både Måndagsbridgen som onsdagsbridgen har haft premiär i de nya lokalerna. Vid båda tillfällena bjöds det på tårta.


 

 

 

 

Korrigering, bricka 10, 8/1 2018

Det blev en korrigering av resultatet på bricka 10 i Måndags. Resultatlistan blev aningen annorlunda. Inga priser omfördelas dock.

 

Ny Lokal fr.o.m 8/1 2018

Från och med 8/1 2018 spelar vi i Stavsjögården, Stavsjö
Tintomaras väg 12, 618 95 Stavsjö

 

Paul Jones höst 2017

Lag 1-1 1-2 2-1 2-2 3-1 3-2 summa
1 107,8 78,1 139,3 136,5 117 91 669,7 Bengt, L-M, Maus, Leif
2 80,3 79,2 114,5 121 102 85 582 Hans, Ted, Dag, jan, Gerd, Johan
3 101,2 81,1 98,5 97 89 90 556,8 Kalle, Anita, Ingvar, Tony
4 107 - 110 87,5 103 101 508,5 A-M, Marianne, Janne, Lilian
5 77 93,5 117,5 71,5 79,2 - 438,7 Gunhild, Britta, Tord, Håkan. Janne, Stellan
6 100,1 59,4 116,5 110 - - 386 Lena, Peter, Bo, Birgitta, Gunnar, Gunnar

  1 364,1 Bengt Vogel             1484    117,0 139,3 107,8
  2 341,3 Marianne Gotthard         50636    123,0 110,5 107,8
  3 335,3 Maud Johansson           23757     91,0 136,5 107,8
  4 331,6 Lars-Magnus Gustafsson       1489    117,0 136,5 78,1
  5 308,4 Leif Johansson           23758     91,0 139,3 78,1

  6 301,6 Peter Holmer            2164     85,0 116,5 100,1
  7 296,8 Hans Sääf             26953    102,0 114,5 80,3
  8 296,3 Anna-Maj Sääf           26954    101,0 87,5 107,8
  9 295,1 Lena Karlsson           50778     85,0 110,0 100,1
 10 289,7 Jan-Åke Nilsson          56523    123,0 87,5 79,2

 

Sommarserien 2017 avgjord.


Segrare: Lars-Magnus Gustafsson - Bengt Vogel
Resultat >>>>


 

Kolmårdens Bridgeklubbs hemsida får ny design. Detta för att göra det lättare att hantera sidan för Admin.
Fokus blir på spelschemat, där även länkar till resultat finns. Jag tittar också på om vi kan ha direktlänk till resultaten på Spader/Bit direkt på hemsidan. Det bir i så fall, initialt parallelt med våra vanliga resultat, så som de visats tidigare. En utvärdering får sedan ske. Vi kommer även ta upp det på styrelsemötet 22/8 2017. Tala gärna med styrelsen om hemsidan, men inte under tiden som den du talar med sitter vid datorn i lokalen och förbereder en tävling.

Om du klickar på länken (1 på bilden) så kommer du till det vanliga sättet att visa resultat. Om du klickar på länken Spader (2) så kommer resultatet, som det visas i spader att dyka upp i denna ruta. Klicka och prova!